ODÜ'de yurt sorunu yok

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Tarık Yarılgaç, Kredi Yurtlar Kurumu'na ait olan ve üniversite kampüs alanı içerisinde inşa edilen bin kişilik öğrenci yurdunun faaliyete geçmesiyle öğrenci barındırma kapasitelerinin yüzde 50'ye ulaşacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 21:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör Yarılgaç, yeni eğitim ve öğretim sezonu ile ilgili hazırlıkların yapıldığı dönemde, öğrencilerin barınma sorununun ortadan kaldırılması için büyük gayret sarf ettiklerini belirtti. Bu amaçla Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlar ile özel öğrenci yurtlarının kapasitelerinin yükseltilmesi amacıyla uzun süredir sıkı bir çalışma yaptıklarını dile getiren Yarılgaç, iş adamı Ergin Karlıbel'in bağışladığı 20 dönümlük arazi üzerinde inşaatı tamamlanan Bin Kişilik Öğrenci Yurdu'nun faaliyete geçmesiyle il genelindeki barınma sorunun büyük ölçüde ortadan kaldırılacağını ifade etti.

"DÜNYA ORTALAMASINI GEÇTİK"

Ordu'da üniversite öğrenci barınma kapasitesinin yüzde 50'lere ulaştığını belirten Yarılgaç, "Bu rakam dünya standartlarının üzerindedir. Dünyada üniversitelerin öğrenci barındırma kapasitesi ortalama yüzde 20'dir. Yani bir öğrenci üniversiteye gittiğinde yüzde 20'ler seviyesinde devlet tarafından ya da özel imkanlarla barınabilir. Ama bizde yüzde 50'ler seviyesine ulaşmıştır" dedi.

Rektör Yarılgaç, ODÜ öğrencilerinin barınma sorununu büyük ölçüde çözecek olan Bin kişilik öğrenci yurdu inşaatı tamamlandığını, yurt yetkililerinden aldığı bilgiye göre sadece alt yapı ile ilgili sorunlardan dolayı faaliyete geçmesinin iki ay gecikebileceğini belirtti. Yarılgaç, 3 yıldızlı otel niteliğini taşıyacak olan öğrenci yurdunun 9 ve 7 katlı 2 blok bina, 2 katlı sosyal tesis ve 1 katlı çok amaçlı salon olarak inşa edildiğini, 1, 2 ve 3 kişilik olarak yapılan odalarda tüm mobilya, aksesuar ve dijital ortam bulunduğunu vurgularken, özürlü öğrenciler için de ayrı odalar olduğunu belirtti.

Yarılgaç, yurtta ayrıca zemin kattan 6. kata kadar her katta 18-20'şer kişilik etüt odaları, lavabo, wc, duş ile çay-kahve pişirme imkanlı kat ofislerinin yer aldığını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber